Omgehaakt kleedje van Quiltstof
Kleedje van omgehaakte quiltstof
3 februari 2019

Sokken breien ouderwets??

Nee hoor sokken breien is zelfs helemaal hot!

Het leuke van sokken breien is dat het een klein project is dat je snel even oppakt en waar je ontzettend veel draag plezier van hebt!

 

Tegenwoordig wordt het ons ook niet moeilijk gemaakt om leuke sokken te breien want er bestaan veel mooie sokkengarens die vanzelf al de mooiste patronen geven zonder dat je er wat voor hoeft te doen zoals bv. met  de prachtige Meilenweit Carnevalle van Lana Grossa of  Gründl Hot Socks Madena. Zomaar een paar soorten als voorbeeld.

Maar hoe begin je aan zoiets….. een hele goede tip is om het boekje: Sokken brei je zo van Jo-An Luijken aan te schaffen want daarin staat in heel begrijpelijke taal en met veel foto’s uitleg over het breien van sokken van begin tot eind.

 

Dan nog de enorme keus aan breinaalden…..dit is vaak heel persoonlijk en hieronder ziet u de meeste mogelijkheden.

U ziet hier links het kleine sokkenwonder van Addi.

 

De rode naaldjes zijn de Knit Pro Zing naalden.

 

De traditionele houten bamboe naaldjes van Lana Grossa.

 

Rechts de Addi Crazy trio.

 

En onderaan een lange rondbreinaald van Lana Grossa 80 cm.

 

Als u nog niet eerder sokken hebt gebreid zijn de Bamboe naalden het meest geschikt om mee te beginnen en ook in het boekje Sokken brei je zo worden de patronen uitgelegd met 5 korte breinaalden. Natuurlijk geven wij in onze winkel heel regelmatig workshops in het leren breien van sokken maar hopelijk helpt dit u een klein beetje op weg in de mogelijkheden die er zijn in de wereld van het sokken breien!!!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *