Hardicraft haakpakketten
29 september 2018
Omgehaakt kleedje van Quiltstof
Kleedje van omgehaakte quiltstof
3 februari 2019

Het breien van een olifanten kussen.

Een erg leuk project is het breien van een olifanten kussen, een klant van onze winkel, José kwam ons het resultaat (olifanten kussen) laten zien van één van haar projecten, omdat wij er gelijk erg enthousiast over waren hebben we haar gevraagd ons te vertellen hoe ze dit kussen gemaakt heeft, vervolgens heeft  José ons de uitleg gemaild voorzien van de gebruikte foto.

olifanten kussen Fair Isle techniek

Voor het project ben je nodig:

  • garen, het gebruikte garen is de Soft Wool van schachenmayr. 1 bol = 100% wol, 50 gram ca 110 meter
  • vulling, voor het vullen van het kussen is polyesther vulling gebruikt, maar er kan natuurlijk ook voor een andere vulling gekozen worden.
  • breinaalden, voor het breien is een breinaald nr 3 mm dik of een breinaald 4 mm dik nodig, dit hangt af van hoe strak u breid.

Fair Isle techniek

Dit olifanten kussen heeft José  gebreid in de Fair Isle techniek. De Fair Isle techniek houdt in dat je per toer maximaal 2 kleuren gebruikt en dat je met wol werkt omdat wol de mooie eigenschap heeft dat het in elkaar “haakt”.

Home Deco projecten

Breien is een erg leuke hobby, maar als je een paar truien hebt gebreid en  je mutsen en sjaal collectie puilt helemaal uit wat kun je dan nog meer gaan breien naast sokken of omslagdoeken ?  Je zou je eens kunnen verdiepen in home deco projecten. Een heerlijk warme woondeken maar ook lampenkappen of poefen kun je gemakkelijk zelf breien, ook het hierboven genoemde olifanten kussen is een voorbeeld van een woon assesoire dar zelf te breien is. Binnenkort zullen we in onze blogs van meerdere projecten voorbeelden laten zien met een uitleg hoe je deze projecten kunt maken. Met enige regelmaat publiceren we nu al berichten op instagram en facebook met voorbeelden die door ons ons onze klanten zijn gemaakt, neem gerust eens een kijkje !

De materialen die nodig zijn om deze projecten te maken zijn te koop in onze winkel maar vind u uiteraard ook terug in onze webshop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *