Rond breien op een rondbreinaald
25 april 2018
Olifanten kussen
24 oktober 2018

Hardicraft

Hardicraft is een Nederlands merk voor hobbyartikelen. Het bedrijf staat voor kwalitatief hoogstaande producten van Nederlandse oorsprong. De producten worden in eigen land ontworpen, samengesteld en geproduceerd. De focus van Hardicraft ligt op complete Doe-het-zelf pakketten op het gebied van handwerken en lifestyle daarnaast verkoopt Hardicraft ook een aantal “craft-essentials” om het creatief bezig zijn zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Logo hardicraft

Het bedrijf is onderdeel van de HardiGroup met wortels diep in de Twentse textiel industrie. Door kennis en ervaring te combineren met innovatie en creativiteit is het bedrijf steeds weer opnieuw in staat verrassende en kwalitatief hoogstaande producten in de markt te zetten.

Naast kwaliteit en creativiteit is maatschappelijk verantwoord ondernemen een belangrijk speerpunt in het bedrijf.  Men is  ervan overtuigd dat iedereen een plek op de arbeidsmarkt verdient en wij gaan daarbij geen uitdagingen uit de weg om mensen een kans te geven zich weer aan te sluiten bij het arbeidsproces.

Het bedrijf werkt met een vast team van medewerkers, daarnaast werkt men nauw samen met een team van ervaren ontwerpers. Samen met hen komen ze telkens weer met verrassende nieuwe pakketten en producten.

Laat u verrassen door Hardicraft!

Mijn ervaring met de Haakpakketten van Hardicraft

hardicraft haakpakketten

De pakketten van Hardicraft worden geheel compleet geleverd en zijn leuk verpakt.

Zelf ben ik al creatief bezig geweest en heb ik een aantal pakketten uitgewerkt, daardoor weet ik dat er een duidelijke uitleg inbegrepen zit. (patroon)

De pakketten bevatten kwaliteitsgaren van Scheepjes, waaronder de catona ( 100% katoen) en/of de Stonewashed. Vulling, oogjes en assesoires zijn inbegrepen, alléén een haaknaald gebruikt u van uzelf. Voor alle haakpakketten van Hardicraft wordt haaknaald 2,5 aangeraden. Alleen de pakketten met gemêleerd garen kunnen gehaakt worden met haaknaald 3,0. Voor een strakker (kleiner) resultaat kiest u een kleinere haaknaald.

Natuurlijk zijn de hardicraft haakpakketten leuk om zelf te haken voor jezelf  of om cadeau te doen !

En voor wie de kerstdagen groots viert zijn er leuke pakketten voor rondom of in de kerstboom.  Zeker een aanrader !

P.s. natuurlijk ook leuk om zo’n pakketje cadeau te krijgen van de Sint of de Kerstman.  (zet hem op je verlanglijstje)

Het laatste project dat ik gemaakt heb is de kerstmuis.

Bij alle liefhebbers van Kerst mag deze Kerstmuis zeker niet ontbreken in de collectie! De Kerstmuis is ontworpen door Imke Crooijmans en wordt gemaakt met kwaliteitsgaren van katoen.

Deze schattige muis met zijn rode kerstmuts wordt gemaakt van katoenen kwaliteitsgaren.

De Kerstmuis wordt ongeveer 22 cm groot.

Inhoud pakket:

  • Stap-voor-stap patroon
  • 50 gr wit katoen garen
  • 25 gr licht roze katoen garen
  • 25 gr rood katoen garen
  • 10 gr licht grijs katoen garen
  • Veiligheidsogen 10 mm en vulling

De Kerstmuis wordt gehaakt met haaknaald 2,5 mm.

De kerstmuis is te koop in onze winkel maar vind u uiteraard ook terug in onze webshop.

Een tweetal bekende ontwerpers die pakketten voor Hardicraft hebben ontworpen zijn:

Christel Krukkert

Christel Krukkert, in het dagelijks leven illustrator. Hoewel ze erg veel verschillende dingen maakt tekent ze toch het liefste beestjes, omdat ze ook in haar vrije tijd haar handen moeilijk stil kan houden tekent ze geen beestjes maar haak ze de beestjes.

Een paar jaar geleden kwam Christel er bij toeval achter dat er heel veel mensen zijn die graag beestjes haken, daarvoor bestaat zelfs een prachtige naam: Amigurumi.

Christel  las ook dat er bedroevend weinig mooie Nederlandse patronen waren op dat moment en zo kwam ze op het idee de patronen van haar beestjes uit te gaan schrijven, daarvoor gebruikt ze de boekvorm, daarnaast worden de patronen gebruikt in de pakketten van o.a. Hardicraft.

Imke Crooijmans

Ook Imke ontwerpt voor Hardicraft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *