Gordijn railonderdelen

Breien en haken met dikke wol van Borgo de ‘Pazzi
9 februari 2018
gordijn railonderdelen

Gordijn railonderdelen waar  vind je die is een veel gestelde vraag. Railonderdelen zijn  er in vele soorten en materialen waar vind je de juiste ? Je bent verhuist en wil je gordijnen uit je vorige huis ophangen. Het aantal haken in de gordijnen is niet hetzelfde dan in je vorige huis. Ook hangen er andere rails, op de verkeerde plek. Je hebt dus onderdelen nodig voor een rail die je niet kent. Deze kun je vinden in onze webshop www.handwerkwebshop.nl. Of in onze winkel in Holten. Het antwoord op de vraag gordijn railonderdelen waar vind je die? Is dus bij G van Bussel complete woninginrichting in Holten. Gevestigd aan de voet van de Holterberg, Burgemeester van de Borchstraat 47 in Holten gemeente Rijssen – Holten. Omdat G van Bussel niet alleen een complete woninginrichting is maar ook een Handwerkwinkel. Vind u de railonderdelen ook in de webshop www.handwerkwebshop.nl.

Wat voor soort rail heb ik ?

We moeten eerst zien uit te vinden wat voor soort rails er hangen. Hangt er een I rail of hangt er een U rail? Als je naar de dwarsdoorsnede van een rail kijkt kun je die vraag beantwoorden. Zie je bij het doorzagen van de rail een I vorm dan spreken we over een I rail. Zie je een U vorm dan spreken we over een U rail.

De I rail.

Laten we beginnen met een I rail. Vroeger was deze rail meestal in zijn geheel van metaal.Steunen, runners rail en eindstops. Later kwam daar een aluminium variant op en nog later was de rail ook in een kunststof uitvoering leverbaar.

De Gordijn railonderdelen

De gordijn railonderdelen zijn meestal door elkaar te gebruiken, de metalen gordijn railonderdelen passen op de metalen , aluminium en kunststof rail en de kunststof gordijn railonderdelen passen ook op de metalen en aluminium rail.

Tegenwoordig zijn de metalen runners nauwelijks nog verkrijgbaar en hebben de runners kunststof wieltjes, transparant of wit, runners worden daarom ook wel wieltjes genoemd.

De U rail.

De U rail was altijd gemaakt van een gecoat metaal.Nadeel daarvan was dat het moeilijk was hier bochten in te maken. Daarom heeft de Forest Groep de aluminium rail ontwikkeld.

De metalen u rail was altijd verkrijgbaar in 2 uitvoeringen, met en zonder flens. De aluminium uitvoering is alleen met flens leverbaar.

De gordijn railonderdelen voor de rail met flens zijn door elkaar te gebruiken op de runners (ook wel glijders en in de metalen uitvoering wieltjes genoemd) na.

Voor de metalen rail gebruiken we wieltjes en voor de aluminium rail glijders meestal KS  a-symmetrische glijders. Omdat deze glijders zo soepel lopen hebben we hiervoor een vertragingsglijder. De vertragingsglijder gebruiken we aan de midden sluitzijde als laatste glijder zodat het pak gordijnen niet steeds een stuk dicht  schuiven indien de gordijnen geopend zijn en aan de kant hangen.

Op de foto zien we een klem, plafondsteun en een voorsprong steun van 6 cm die voor zowel de ks rail en de metalen rail met flens zijn te gebruiken

Gordijn railonderdelen

gordijn railonderdelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *