Breien en haken met dikke wol van Borgo de ‘Pazzi

gordijn railonderdelen
Gordijn railonderdelen
7 februari 2018
Whirl omslagdoeken
9 februari 2018

Breien en haken met dikke wol

Het wordt koud buiten en de eerste sneeuw is alweer gevallen. Tijd om te gaan breien en haken met dikke wol van Borgo de ‘Pazzi. Bijvoorbeeld een prachtige warme deken voor op de bank. Ook geschikt voor het Breien en haken van poefen, kussens en sjaals. We hebben een nieuw garen binnen gekregen van Borgo de ‘Pazzi. De kwaliteit heet Grosso, het is een heerlijk dik garen van 100% scheerwol. Deze lontwol zit op een streng van 200 gram en heeft een looplengte van ongeveer 25 meter. De wol voelt zijdezacht aan en is ideaal voor het breien van warme dekens. Dit garen is bruikbaar voor pendikte 25 – 35 en wordt daarom ook veel gebruikt voor het armbreien. Een deken maken met armbreien is gemakkelijk en u krijgt snel resultaat. Met 5 strengen kunt u al klaar zijn.

Als haken je hobby is dan kun je met haaknaald 35 mm ook een super leuke woondeken haken. Met simpele steken al een mooi resultaat.

Borgo de ‘Pazzi 

Borgo de ‘Pazzi is een merk garen afkomstig uit Italië, en produceert al ruim 40 jaar met de meeste zorg en milieu vriendelijk natuurlijke garens.

Het merk is onderdeel van het bedrijf Effe Elle.

Wij hebben haaknaalden en breinaalden van 35 mm dik, die geschikt zijn voor breien en haken met dikke wol. Waaronder de kwaliteit Grosso

Verkrijgbaar in onze winkel in Holten maar ook in de webshop www.handwerkwebshop.nl

Andere dikke wol om mee te breien die wij in de collectie hebben is o.a. de kwaliteit Naturalia voor pendikte 15 mm , Bulky voor pendikte 15 mm van Borgo de ‘Pazzi, de  kwaliteit Home Style pendikte 20 mm , Light & Soft pen dikte 15 mm  van Schachenmayr en Phildar Phil Express pendikte 12 mm.

BOEK

Er is ook een boek uitgegeven door Borgo de ‘Pazzi. Let’s get Chuncky met daarin stoer en gave projecten om te breien en haken, veel home deco projecten zoals vloerkleden, dekens en kussens, maar ook sjaals, mutsen en kleding accessoires. Het zijn allemaal orginele ontwerpen, uitgewerkt door Nederlandse bloggers- en instagrammers. In totaal vind je 37 projecten in Let’s get Chuncky met professionele foto’s Het magazine telt dan ook 100 pagina’s.

De opbrengst van elk verkocht exemplaar wordt een gedeelte in de vorm van garen geschonken aan organisaties die bijdragen aan het welzijn van eenzame ouderen in Nederland zoals het initiatief Samen Breien van het Nationaal Ouderenfonds.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *