21 februari 2021

Sokken breien

Sokken breien ouderwets?? Nee hoor sokken breien is zelfs helemaal hot! Het leuke van sokken breien is dat het een klein project is dat je snel […]
3 februari 2019
Omgehaakt kleedje van Quiltstof

Kleedje van omgehaakte quiltstof

Ik heb er voor gekozen twee kleuren quiltstof te gebruiken zodat het kleedje een verschillende voor- en achterzijde krijgt en dus aan twee kanten te gebruiken is.
24 oktober 2018

Olifanten kussen

Een erg leuk project is het breien van een olifanten kussen, een klant van onze winkel, José kwam ons het resultaat (olifanten kussen) laten zien van één van haar projecten,
29 september 2018

Hardicraft haakpakketten

Hardicraft is een Nederlands merk voor hobbyartikelen. Het bedrijf staat voor kwalitatief hoogstaande producten van Nederlandse oorsprong. De producten worden in eigen land ontworpen, samengesteld en geproduceerd.
25 april 2018

Rond breien op een rondbreinaald

Rond breien op een rondbreinaald is een manier van breien die met grote regelmaat wordt toegepast. Een rondbreinaald bestaat eigenlijk uit 2 korte breinaalden die met een draad aan elkaar zijn verbonden,
18 april 2018

Garen met de natuurlijke kunstvezel Tencel

Garen met Tencel, Tencel is een merknaam van een natuurlijke vezel die Lyocell heet. Tencil wordt gemaakt van eucalypthusbomen, die groeien in speciaal voor Tencel duurzaam beheerde bossen. (FSC keurmerk)
18 april 2018

Geborduurde eierwarmers

Eiermutsjes borduren en quilten is een project dat de combinatie van borduren en Quilten in zich heeft. Geborduurde eierwarmers zijn leuk om te maken het is geen groot project maar het vormt wel een bruikbaar eindresultaat.
19 maart 2018
Onderzetters om haken van restanten quilstoffen

Omhaken van een onderzetter gemaakt van restanten quiltstoffen

Omhaken van een onderzetter gemaakt van restanten quiltstoffen. Een leuk project is het omhaken van een onderzetter gemaakt van restanten quiltstoffen.
18 maart 2018

Wat is Haakgaren

Een antwoord op de vraag wat is haakgaren is al het garen dat geschikt is voor het haken van projecten. Als we het woord opdelen in twee delen krijgen we het deel haak ofwel haken en het deel garen.
4 maart 2018

Wat is breigaren

Een antwoord op de vraag wat is breigaren is alle garens die geschikt zijn voor het breien van projecten. Het woord breigaren is samen gesteld uit twee delen, het eerste deel is Brei ofwel Breien en het tweede deel is garen.
13 februari 2018

Borgo de ‘Pazzi

Borgo de 'Pazzi is een Italiaans garenmerk dat zich onderscheidt door het gebruik van natuurlijke materialen. En onderdeel van het bedrijf Effe Elle.
10 februari 2018

De grootste gehaakte deken van de wereld

Het maken van de Grootste Gehaakte Deken van de Wereld is een initiatief van Monique van der Hoek en Esmeralda de Vries. Medewerkers van Palet.